ANNO 1890

Café Hesp bestaat sinds 1890 en was tot 1991 een familiebedrijf dat gerund werd door de drie gebroeders Hesp. Zij hadden samen een slijterij, een groothandel en een gezellig café.

Hesp toen

Vroeger heette het cafe nog "café de Posthoorn" en later café Hesp. Door de jaren heen runden de broers ook een proeverij, slijterij, distilleerderij, groothandel en schuin tegenover het café hadden zij een limonadefabriek waar een tijdje Hespi cola werd geproduceerd (uiteindelijk resulteerde dit in een rechtszaak tegen de grote Amerikaanse tegenhanger).

Biercafé

Café Hesp staat bekend om het ruime assortiment dranken. Zo zijn er 24 speciaalbieren op de tap, inclusief een eigen gebrouwen blond bier (Hesp Blond).  Naast de tap zijn er 20 andere biersoorten op fles aanwezig en heeft u ruime keuze uit diverse schenkwijnen. Er wordt zowel lunch als diner geserveerd.

Gasten

Het café was altijd een typisch buurtcafé. In de jaren zestig was het vooral populair bij journalisten door de komst van de Volkskrant en het Parool naar de Wibautstraat. Tegenwoordig is Hesp een populaire ontmoetingsplaats voor jong en oud, zakelijke gasten, vaste gasten, studenten, toeristen, buurtbewoners en passanten.

Twee gezichten

In de zomer, als het terras-seizoen begint, is er een terras aan de Amstel van 250 zitplaatsen. In de winter, als het terras weg is, gebeurt alles binnen. Wanneer Ajax of Oranje speelt staat het hele café in het teken van de wedstrijd!

LOCATIE

locatie

Café Hesp is gesitueerd in een typisch 19e eeuws pand, direct aan de Amstel tussen de Magere- en de Berlagebrug. Het prachtige uitzicht over de Amstel maakt het heerlijk vertoeven op ons terras, je waant je haast op de boulevard van een Zuid-Franse stad. Kortom een plek om eens lekker onderuit te zakken met een hapje en een drankje.

VACATURES

Kom werken bij Hesp!
We zijn op zoek naar

Contact
Café-Restaurant Hesp Weesperzijde 130-131
1091 ER Amsterdam
OPEN Maandag t/m Woensdag
vanaf 09.00 tot 23.00 uur
Donderdag t/m Zaterdag
vanaf 09.00 tot 01.00 uur
Zondag
vanaf 09.00 tot 21.00 uur